Marmeljada 2014 - tretje oglašanje

Zbudili smo je v jutro petega dne. Pi in tiger na čolnu čakata odrešitev. Prepričati se želita, da upanje umre zadnje.

Peti dan je bila za udeležence pripravljena velika igra. Že na začetku so mešane skupine zgradile splave iz nekaj lesa in šotork, na njih pa tovorile opremo, ki jo bodo potrebovale za obroke, in nekaj najnujnejše hrane, ki je brodolomcem na splavih dajala upanje, da bodo preživeli do rešitve. Po preverjanju trdnosti splavov in opreme posadk (pokrivala za glave, voda) so splavi začeli svoje celodnevno križarjenje po tabornem prostoru. Na poti je bilo možno opravljati veliko različnih izzivov, ki so krepili posadke. Sredi popoldneva pa so splave končno rešili voditelji, ki so jih odpeljali na osvežilno malico, ki ji je sledilo kopanje in zvečer slastna večerja.

Zvečer smo veliko igro in naše potovanje po morju sklenili s sveto mašo na sosednjem hribu. Med mašo smo bili v idiličnem naravnem amfiteatru sredi vinogradov, ki nam je omogočal pogled na sončni zahod. V tabor smo se vrnili, ko je ura že kazala čas za spanje.

Poleg izvidnikov in vodnic so se nam sredi popoldneva pridružile potovalne skupnosti popotnikov in popotnic. Ti so si postavili bivake in svoj taborni prostor ter uživali v počitku po veliko prehojenih kilometrih.

Objavljeno v Novice, Novice2014
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.