Geslo in himna

Geslo Marmeljade 2014

razBURJAj se!

Ajdovščina, kjer bo potekala letošnja Marmeljada, je znana po burji, močnem severovzhodnem vetru. Prebivalcem vipavske doline velikokrat povzroča nemalo preglavic, skavti pa bomo skušali ta veter na letošnji Marmeljadi obrniti - sebi v prid. Tako bomo burili, preburjali glave in misli, burili ustvarjalnost, se razburili nad tem, kar v naši družbi ni prav in priburili načrt, kako te slabe stvari odburiti.

búriti  -im nedov. (ū knjiž. 1. delati razgibano, valovito ...

- Pojdi ven, proč od računalnikov, pa kaj če piha burja! Upaj si biti drugačen! RAZBURJAJ SE!

- Pojdi ven, naj tudi tvojo glavo prepiha burja! Odpihnila bo skrbi, prevetrila tvoje misli in vnesla svežih idej, nove energije. RAZBURJAJ SE!

- Pojdi ven, globoko vdihni svež zdrav zrak. Je tudi tebi všeč šumenje listov na drevesih v gozdu? Znaš občudovati stvarnikovo delo? RAZBURJAJ SE!

- Pojdi ven, daj pobudo, ustvarjaj. Bodi aktiven, bodi aktiven državljan, RAZBURJAJ SE nad apatičnostjo, RAZBURJAJ SE za dobro! Najprej RAZBURI sebe in nato še ostale v tvoji okolici.

- Najdi nova poznanstva in prijateljstva, ohranjaj jih tudi kasneje. Naj BURJA odnese delček tebe v različne konce Slovenije. RAZBURJAJ SE!

Himna Marmeljade 

(klan AŠ1)

Skavtska pot naj vodi me
čez vode in na gore,
pesem, sonce sijaj oči,
spremljajo vse moje dni.

Skavtska pot naj vodi me
tja, kjer srečam prijatelje,
zopet skupaj zbrani smo,
na Marmeljadi skavtamo.

Zaživimo zdaj mladost,
naj deluje ta norost,
vihar upanja naj nas zdaj
popelje v primorski raj.  

uuuuuuuu Marmeljada!

Zvočni posnetek: Himna Marmeljade

Objave na Facebooku