Za medije

Marmeljada je tradicionalno dvodnevno srečanje skavtinj in skavtov Primorske regije Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS). Vsako drugo ali tretje leto poteka v enem izmed krajev na Primorskem, kjer tudi sicer delujejo skavti. Vsako srečanje ima točno določeno rdečo nit, v okviru katere so pripravljene dejavnosti za otroke in mlade, stare od osem do enaindvajset let.

Marmeljada 2014

Letošnja Marmeljada bo nekaj posebnega. Iz tradicionalno dvodnevnega dogodka se je ideja nekoliko preoblikovala. Letošnje poletje bo Marmeljada potekala kot skupni tabor vseh primorskih čet. Tem se bodo v zaključnem skupnem delu pridružili še volčiči in volkuljice ter popotniki in popotnice. Tako se bo med 12. in 19. julijem zbralo v Ajdovščini okrog 500 skavtov, starih od 8 do 21 let iz cele Primorske. 

Vabimo vas na dan odprtih vrat, v petek 18. 7. 2014 ob 15.30. Vabilo z več informacijami najdete tukaj: Vabilo za medije.

 

O Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Slovenska skavtska organizacija (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov) je prostovoljna nacionalna mladinska organizacija, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladih. Temelji na načelih, ki jih je v začetku 20. stoletja napisal Robert Baden-Powell, ustanovitelj skavtskega gibanja. ZSKSS je bilo ustanovljeno leta 1990 na temeljih predvojnega slovenskega skavtstva. ZSKSS ima vsako leto približno 4300 aktivnih članov, večinoma starih od 8–30 let, ki so razdeljeni v tri starostne skupine, približno 750 pa je voditeljev prostovoljcev.

Skavtski voditelji prostovoljci se ves čas trudijo uresničevati poslanstvo ZSKSS, ki želi prispevati k polnemu telesnemu, duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju otrok in mladih, da bodo lahko postali trdne osebnosti, odgovorni državljani ter člani krajevnih, narodnih in mednarodnih skupnosti. Neformalne vzgojno-izobraževalne dejavnosti izvajamo s pomočjo skavtske metode, ki je v svetu priznana kot ena najučinkovitejših neformalnih vzgojnih metod za vzgojo samostojnih, aktivnih in odgovornih članov družbe. 

Več o ZSKSS na Skavti.si.

 

Kontakt za PR:
Ana Grahor
ana(at)skavt.net

Objave na Facebooku