O gostitelju

Izkaznica stega gostitelja

Ime stega: Ajdovščina-Šturje 1

Klic stega: Ajdovščina-Šturje 1, ne odpihne nas burja nobena!

Ustanovitev: Skavtstvo se je v našem kraju začelo 30. januarja 1993, ob 10. uri in 8 minut, ki je ducat ajdovskih in šturskih mladincev vstopilo v postojnski klan. Uradno je bil steg ustanovljen 2. oktobra 1994.

Veje: bobri in bobrovke, Krdelo prepihanih kožuhov, Hubeljska četa, Klan Dwobra rwba, skupnost voditeljev.

Barva rutke: Zelena barva predstavlja Vipavsko dolino, siva pa prah, ki ga dviga znamenita burja, ki divja po naših krajih. Rutka je sešita iz dveh enakih trikotnikov (zelene in sive barve), ki predstavljata naši dve župniji, med njima teče reka Hubelj.

Naš spletni naslov: Ajdovščina-Šturje 1

 

 

Vipavska dolina

Vipavska dolina se razteza med Trnovskim gozdom in Krasom. Znana je predvsem po močni burji, vinogradništvu in sadjarstvu ter neokrnjeni naravi.Če potrebujete idejo za izlet, se lahko odpravite na Čaven ali Otliško okno. Tudi do izvira reke Hubelj vodi lepo urejena učna pot. Za tiste, ki vas zanima zgodovina, so tu: srednjeveški Vipavski križ, ostanki rimskega obzidja s termami v središču Ajdovščine in prizorišče zgodovinske bitke pri Frigidu v bližini dvorca Zemono. Ne gre spregledati tudi Vipave, ki jo zaradi številnih pritokov reke Vipave imenujemo tudi male slovenske Benetke. Ljubitelji adrenalina (padalci in letalci) pa si lahko našo dolino pogledate tudi iz zraka.


Objave na Facebooku