Marmeljada 2014 - drugo oglašanje

Že štiri dni spremljamo Pija po brodolomu, spoznali smo, kako je udomačil tigra, kako je neuspešno poizkušal signalizirati ladij, da potrebuje pomoč…

Tretji dan naše dogodivščine smo se zbudili v mokro jutro, a kmalu smo se razveselili, ko so se začeli trgati oblaki. Dopoldan smo imeli veliko tekmovanje med vodi. Zmagovalca je določilo največ opravljenih izzivov v dopoldnevu. Izzivi, ki so bili na voljo, so zajemali vse od miselnih igric, kot je spomin in Kimova igra, pa do preizkusov skavtskega znanja in drugih zabavnih iger. Pri preizkusih skavtskega znanja so poizkušali zakuriti ogenj (kar so v deževnem dopoldnevu uspeli marediti le najboljši vodi), iskali pravo pot v igri orientacije, poizkušali so zavozlati čim več pravilnih vozlov, pravilno prepoznati odtise sledi...

Skupno so otroci imeli priložnost svoje znanje in spretnosti dokazovati v petnajstih izzivih. Zmagovalni vod je bil vod gostiteljskega stega Ajdovščina-Šturje 1. To je bil fantovski vod Kljunašev, ki so uspešno opravili vseh 15 izzivov. Z zmago so fantje vodovo opremo posodobili z novim kresilom in dnevnikom, vsak pa je še s sladko nagrado lahko nadoknadil del energije, ki jo je izgubil med opravljanjem izzivov. 

V popoldnevu so vodi izvedeli, da odhajajo na potepe. Nahrbtnike je bilo potrebno napolniti z opremo, ki jo potrebujejo za nočno spanje in se pripraviti za pot. Vsak vod je dobil svojo pot, niso pa vedeli, da se na cilju srečajo skupaj z vsemi ostalimi vodi iste čete. Na tak način smo lahko zagotovili nekaj časa, ki ga je posamezna četa preživela skupaj – nekateri so ta večer izkoristili za obljube, večina za skavtske krste, kjer si skavti pridobimo svoje ime, nekateri pa tudi za počitek in nabiranje novih moči. 

V torek smo dočakali sončno vreme in za udeležence se je dan pričel s pakiranjem opreme in pripravo na pot nazaj v tabor. Ob kosilu smo se vsi skupaj zbrali v taboru in si podelili doživetja na poti. 

Popoldan so otroci z nasmehom na obrazu pričakali možnost kopanja, ki jo je omogočil sončni dan. Kljub mrzli vodi, so vsi bili veseli možnosti ohladitve in čiščenja. Večer je prinesel novo izkušnjo za vod – večerje so kuhali na švedskih baklah. Zabavni večer se je za vse tabore končal prehitro, a voditelji so vztrajali, da je ob23.00 potrebno oditi v spalke.

Objavljeno v Novice2014, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.