Marmeljada 2014 - prvo oglašanje

S polnimi nahrbtniki smo prišli na barko in se veselili mirne plovbe, ki jo je obljubljal kapitan. Že prvo noč pa smo doživeli brodolom in se znašli na rešilnem čolnu, prepuščeni na nemilost morja…

Prva dva dneva tabora sta za nami. V tem času smo tabor pričeli in spoznali temo, ki nas bo spremljala celotni čas. Spoznavali bomo zgodbo o Piju in njegovem brodolomu. Ob prihodu v tabor smo se srečali s vodstvom, ki nas bo vodilo tekom tabora, sledila pa je stalnica prvih dni na taborih – postavljanje šotorov in ostalih tabornih zgradb. Do večera so tri podtabore, v katere smo razdeljeni, že krasile tri vhodne zgradbe in nekaj drugih domiselnih zgradb, ob grajenju katerih smo se spoznavali s soskavti znotraj podtabora – v vsakem smo združeni skavti treh krajev primorske regije.

Zvečer smo pod odrom spremljali brodolom našega junaka Pija, ki nam bo ta tabor za zgled vztrajnosti in  iznajdljivosti. Večer smo zaključili s pisanjem pisma na pomoč, ki smo ga v steklenicah poslali po širnem morju v upanju,da ga kdo najde in nas reši.

Nedeljo smo začeli s prvim slovesnim zborom, kjer smo prvič na taboru dvignili vse štiri zastave –slovensko, evropsko, skavtsko in zastavo Primorske regije. Te so na jamboru zavihrale v družbi zastav skavtskih skupin naših krajev. Dan smo nadaljevali s spletanjem začetkov prijateljskih vezi med skavti različnih krajev primorske regije.

Nekaj naših utrinkov si lahko pogledate v fotografijah.

Objavljeno v Novice2014, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.